Често задавани въпроси

Въпрос: Колко често се среща безплодието?
Отговор:
Безплодието се определя като неспособност да се зачене или забременее в рамките на 1 година активни опити или след два или повече спонтанни аборти. Над 90 милиона двойки по света се опитват да забременеят във всеки един момент. От тези двойки 1 от 6 (17%) имат проблеми със зачеването.
 
Кои са най-честите причини за безплодие при жените?
Нараства броят на жените, които чакат края на трийсетте или началото на четиридесетте си години, преди да се решат да забременеят. С напредване на възрастта фертилността постепенно намалява, което означава, че много от тези жени ще срещнат трудности при зачеването. В допълнение, много жени страдат от овулаторни нарушения (причинени от Синдрома на поликистозните яйчници или ендометриоза), които повлияват фертилитета.
 
Кои са най-честите причини за безплодие при мъжете?
Мъжкият фактор за безплодие засяга един на всеки 20 мъже и експерти по фертилността посочват като главна причина за него лошото качество на спермата. Има три основни параметри на здравословното състояние на спермата: брой на сперматозоидите, морфология и подвижност. Проблем с някой от тях може да доведе до трудности при опитите за зачеване.


В България, около 270 000 двойки страдат от безплодие или имат затруднения при зачеване. Нашата мисия е да подпомагаме тези двойки в усилията им за преодоляване на този проблем, посредством модерни, естествени и безопасни средства. Виж повече

Абонамент за новини

Контакти

1Офис:
гр. София, ж.к. Стрелбище, ул. "Кестенова гора"№ 23А
тел: +359 2 444 3555
моб. +359 888 02 58 58
e-mail: info@fertilaid.bg