Разработена от лекари за мъже със слабо подвижни сперматозоиди

Мотилити Бууст за мъже


Богата формула от витамини, антиоксиданти и лечебни растения , предназначена за мъже с диагностицирана намалена подвижност (мотилитет) на сперматозоидите.

*Motility Boost е предназначен като допълнение на FertilAid за мъже, той не е самостоятелен продукт.
 
Motility Boost е хранителна добавка, специално разработена за мъже с по-слабо подвижни сперматозоиди, което заедно с ниския брой сперматозоиди, са основните проблеми на мъжката фертилност. Отпуска се без рецепта.
 
Кой трябва да взема Motility Boost ?
 
Motility Boost е разработен специално за мъже, които са с установен слаб мотилитет на сперматозоидите.

Вече вземам Фертилейд за мъже, имам ли нужда и от Motility Boost?
 
FertilAid е широко спектърна добавка с активно действие, разработена да помогне за увеличаване броя на сперматозоидите и да подобри тяхната подвижност и морфология. Препоръчваме FertilAid на всички мъже, които планират да имат дете, за да осигурят на организма си „суровините”за производството на качествена сперма и специфичните антиоксиданти, необходими за превенция на оксидативния стрес.
 
Ако, обаче сте убедени, че намалената подвижност на сперматозоидите е вашият проблем или вече имате направена спермограма, която показва слаба подвижност, може да приемате Motility Boost в допълнение към FertilAid за мъже.

Какви са съставките на Motility Boost ? 
 
Коензим Q- 10 (Co Q10): Коензим Q10 (Co Q10) е ключов компонент на митохондриите - енергийните централи на клетките. 
Co Q10 е мастноразтворим антиоксидант, важен за митохондриалната биоенергетика, намиращ се в семенната течност и семенната плазма. Установено е, че Co Q10 повишава броя на сперматозиодите и ускорява тяхната подвижност (мотилитет) при астенозооспермия. В едно изследване на мъже с намалена подвижност на сперматозоидите, те приемат Co Q10 в продължение на 6 месеца. Семенните анализи, които са направени в началото и в края на лечението, показват, че приемането на Co Q10 под формата на таблетки, повишава неговото ниво в семенната течност и семенната плазма, което съществено повлиява подвижността на сперматозоидите. 
В друго изследване Co Q10 се прилага на 212 мъже с олигоастенотератоспермия за период от 26 седмици. Клиничните резултати, категорично посочват, че подобряването структурата на семенната течност е в тясна зависимост от нивото на Co Q10. Естественият резултат от употребата на Co Q10 е подобряване морфологията на семенната течност , повишаване броя и скоростта на сперматозоидите.
 
Н-ацетил-цистеин (НАЦ): Н-ацетил цистеин (N-acetyl-cysteine или NAC) е производно на сяросъдържащата аминокиселина цистеин. Той е мощен антиоксидант и прочиства тялото от вредните свободни радикали.
Производните на кислорода, пероксидите, ограничават мотилитета на сперматозоидите. Антиоксиданти като НАЦ са необходими, за да неутрализират пероксидите и да премахнат вредния им ефект върху спермата. В едно изследване 120 нефертилни мъже приемат НАЦ или плацебо в продължение на 3 месеца. Изследването демонстрира, че в сравнение с приемащите плацебо, приемалите НАЦ показват увеличване на обема, подвижността и вискозитета на семенната течност.Освен това, групата на употребявалите НАЦ има по -висок антиоксидантен капацитет и значително по- нисък индекс на стрес в сравнение с другата група.
 
Кверцетин: Кверцетинът е мощен антиоксидант с доказано ползотворно влияние върху много от спермените показатели. При 14 дневна употреба на кверцетин жизнеността, подвижността и концентрацията на спермотозоидите значително се засилват. Изследователите предполгагат, че кверцетинът може да въздейства върху качеството на семенната течност, стимулирайки и сексуалната функция, в зависимост от количеството и продължителността на неговото приемане.
 
АргининАргининът е прекусор на няколко съединения, вкл. путресцин, спермидин и спермин, и играе важна роля за повишаване на подвижността. Освен това, при оксдацията на аргинина се генерира натриев оксид, който също се счита за фактор във фертилитета. Л- аргининът е добавка, която повишава броя и увеличава подвижността на сперматозоидите при мъже с олигоспермия и астеноспермия. Изследователите обръщат особено внимание на ефекта от употребата на Л-аргинин от здрави мъже , мъже с диабет и мъже с първична астенозооспермия. Изследванията показват, че мъже с астенозооспермия имат ниско ниво на спермидин в семенната плазма, а диабетиците са с ниски показатели както на путрисина, така и на спермидина. Вътрешното приемане на л-аргинин способства за увеличаване на подвижността на сперматозоидите, както при диабетиците, така и при мъже с астенозооспермия.
 
Л-карнитин: Карнитинът е важен за развитието на сперматозоидите, като играе роля на енергиен източник за епидидимиса, подобрява мотилитета и е важна съставка за съзряването на сперматозоидите. Изследванията показват, че мъжете, страдащи от безплодие имат по-ниско ниво на карнитин в семенната плазма в сравнение със здрави мъже. Особено ниско ниво на Л-карнитин се наблюдава при мъже със слаб мотилитет и брой на сперматозоидите. Съдържанието на Л-карнитин в семенната плазма е в директна корелация с подвижността, жизнеността и концентрацията на сперматозоидите.
Редица изследвания показват, че приемането на Л-карнитин подобрява характеристиките на семенната течност. В едно проучване са наблюдавани 100 мъже на възраст между 20 и 40 години, които приемат л-карнитин или плацебо. Л-карнитинът оказва значително по-добро влияние върху качеството на спермата в сравнение с плацебото.
В друго подобно изследване са отчетени резултати след ежедневна употреба на Л-карнитин от 170 мъже за 3 месеца.Резултатите показват, че в края на лечението процентът на сперматозоидите с нормална морфология, както и мотилитетът им е значително по-голям, отколкото в началото. Освен това, резултатите от употребата на л-карнитин, демонстрират значително по-голям ръст в зачеването.
 
Витамин В 12 като Метилкобаламин: Редица изследвания демонстрират , че лечението с метилкобаламин повишава подвижността, броя на сперматозоидите, диаметъра на семепроводните каналчета и процентyt на здрави мотилни сперматозоиди в сравнение с контролните групи. В подобно изследване нефертилни мъже с азооспермия са лекувани с Метилкобаламин от 4 до 24 седмици. Семенните анализи, направени след 8 седмица от лечението,отчитат че при 38.4% от мъжете има увеличение на семенната концентрация, при 53.8 % има увеличение на общия брой на сперматозоидите, а при 50 % се наблюдава повишаване на броя и подвижността на сперматозоидите. 
 
Mucuna Pruriens(Кавча): Mucuna Pruriens(Кавча) подобрява качесвото на семенната течност, включително броя на сперматозоидите, жизнеспособността им и техния мотилитет.Ограничава нарушенията в морфология, както и броя на сперматозоиди с цитоплазмен остатък.

Колебаете се кои добавки могат да бъдат приемани заедно?
Вижте нашето Ръководство за добавки за фертилитет.

• Препоръчително е да се приема заедно с Фертилейд за мъже.

• Препоръки за употреба: Приемайте 2 капсули дневно, разделени на 2 приема, с храненията.

• Всяка опаковка съдържа 60 капсули = едномесечен прием.

• Комбинация от витамини, антиоксиданти и билкови съставки, за които е доказано научно, че увеличават подвижността на сперматозоидите. 

• Безопасна формула, без рецепта.

• Произведена в САЩ в GMP-сертифицирана лаборатория.

Препоръки за употреба: Като хранителна добавка, приемайте по 2 капсули дневно в разделени дози заедно с храната.
Опаковка: капсули 60 броя, едномесечен прием.

Състав на 2 капсули (дневна доза):
Витамин В6 (50% пиридоксал 5-фосфат, 50% пиридоксин хидрохлорид) 10 мг
Витамин В12 (метилкобаламин) 50 мкг

Патентована смес: н-ацетил цистеин, аргинин, кверцетин, л-карнитин-тартрат, екстракт от семена на кавча (mucuna pruriens) стандартизиран до 40% л-допа, коензим Q10(ubiquinone)- 1455 мг.

Помощни вещества: пълнителицелулоза,оризово брашно, антислепващ агент - магнезиев стеарат, втвърдител -силиконов диоксид.

Мотилити Бууст съдържа ли глутен?

Не, Мотилити Бууст за мъже не съдържа глутен.

Каква е разликата между Мотилити Бууст и Каунт Бууст?

Мотилити Бууст подобрява подвижността на сперматозоидите, а Каунт Бууст  увеличава броя на сперматозоидите.

Безопасно ли е да приемам Мака с Фертилайд за мъже и Мотилити Бууст?

Да, напълно безопасно е да приемате и трите продукта.

Колко таблетки има в една опаковка Мотилити Бууст?

Във всяка опаковка има 60 капсули, които са достатъчни за един месец.

Продуктът подходящ ли е за вегани?

Да, продуктът не съдържа никакви животински съставки. 

В България, около 270 000 двойки страдат от безплодие или имат затруднения при зачеване. Нашата мисия е да подпомагаме тези двойки в усилията им за преодоляване на този проблем, посредством модерни, естествени и безопасни средства. Виж повече

Абонамент за новини

Контакти

1Офис:
гр. София, ж.к. Стрелбище, ул. "Кестенова гора"№ 23А
тел: +359 2 444 3555
моб. +359 888 02 58 58
e-mail: info@fertilaid.bg