Овулационен калкулатор

Овулационен калкулатор

Това е овулационен калкулатор, който ще определи най-фертилните дни от следващия ви цикъл, когато шансовете за зачеване са най-високи. Овулационният калкулатор изчислява периода на настъпване на овулацията въз основа на данните от предходните ви цикли.

Изчислението е най-точно, ако имате редовен цикъл. Менструалният цикъл може да варира от една жена до друга, както и от един месец до другия. Един овулационен калкулатор може да Ви даде добър ориентир за вероятните дни на настъпване на овулацията, но за по-голяма точност Ви препоръчваме да използвате тест за овулация в посочените от калкулатора дни - под формата на тест лентички или овулационен микроскоп.

За да изчислите най-фертилните си дни посредством овулационния калкулатор, въведете първия ден от последния Ви менстуален цикъл.

Доколко мога да се доверя на овулационен калкулатор?

Използването на овулационен калкулатор за определяне на вероятните дни на овулация и успешно забременяване е ориентировъчен метод, който е най-надежден при жени с редовен цикъл.  Не приемай предложените дати за факт, а само за ориентир. Ето няколко неща, които трябва да съобразите:

  • Точното въвеждане на първия ден от последния цикъл е ключово
  • Редовността на цикъла е от значение. Изчисленията на всеки овулационен калкулатор се базират на матечатически алгоритъм. Колкото по-редовен и Вашият цикъл, толково по-точно ще бъдат определени дните на овулация.
  • Овулацианният калкулатор ще бъде по-малко надежден при жени с цикъл под 21 дни или по-дълъг от 35 дни. 
  • Резултатът е представен под формата на "фертилен прозорец", тоест дните, в които е най-вероатно да овулирате.

Как да определя времето за овулация още по-точно?

Като допълнение към използването на овулационен калкулатор и, за по-точно определяне на овулацията, препоръчваме да използвате:

Filters Sort