Овулационен калкулатор

Овулационен калкулатор

Това е овулационен калкулатор, който ще определи най-фертилните дни от следващия ви цикъл, когато шансовете за зачеване са най-високи. Овулационният калкулатор изчислява периода на настъпване на овулацията въз основа на данните от предходните ви цикли.

Овулационният калкулатор е най-точен, ако имате редовен цикъл. Менструалният цикъл може да варира от една жена до друга, както и от един месец до другия.

Използването на овулационен калкулатор може да Ви даде добър ориентир за вероятните дни на настъпване на овулацията, но за по-голяма точност Ви препоръчваме да използвате тест за овулация в посочените от калкулатора дни – под формата на тест лентички или овулационен микроскоп.

Настоящият овулационен калкулатор работи в 3 стъпки:

  1. Въвеждате първия ден от последния Ви менстуален цикъл.
  2. Избирате обичайната продължителност на Вашия цикъл
  3. Натискате бутона „Изчисли“

Това точен овулационен калкулатор ли е?

Отговорът е, да, нашият калкулатор е 100% точенв математическото пресмятане на вероятните дни на овулация.

Имайте предид, обаче, че използването на овулационен калкулатор за определяне на овулацията и успешно забременяване е ориентировъчен метод.  Не приемай предложените дати за факт, а само за ориентир. Ние препоръчваме да използвате калкулатора за овулация само като метод, който ще Ви помогне да разберете кога е най-удачно да започнете да тествате за настъпваща овулация с тест-лентички.

Ето няколко неща, които трябва да съобразите:

  • Точното въвеждане на първия ден от последния цикъл е ключово
  • Редовността на цикъла е от значение. Информацията, която Ви дава всеки овулационен калкулатор се базира изцяло на матечатически алгоритъм. Колкото по-редовен и Вашият цикъл, толково по-точно ще бъдат определени потенциалните дни на овулация.
  • Овулацианният калкулатор ще бъде по-малко надежден при жени с цикъл под 21 дни или по-дълъг от 35 дни. 
  • Резултатът е представен под формата на „фертилен прозорец“, тоест дните, в които е най-вероатно да овулирате.
  • Времето на реалното настъпване на овулацията може да варира от един цикъл на друг, дори и при жени с много редовен цикъл.

Как да определя времето за овулация още по-точно?

Като допълнение към използването на овулационен калкулатор и, за по-точно определяне на овулацията, препоръчваме да използвате:

  • Тестове за овулация
  • Наблюдение на промяната на цервикалния мукус посредством овулаторен микроскоп. 

Правите опити за зачеване?

Продуктовата гама на FertilAid® е насочена към увеличаване на шансовете за забременяване по естествен път или чрез асистирана репродукция. Изберете една от опциите отдолу, за да разгледате продуктите.

Call Now Button
Scroll to Top