Posted on Оставете коментар

Как да забременея бързо?

как-да-забременея-бързо

Веднъж щом партньорите в една двойка решат, че са готови да имат свое дете, обикновено нямат търпение това да се случи! Неминуемо, жената започва да си задава въпроси, като: "Как да забременея бързо?", "Какво е необходимо да предприема?".

Подтикнати именно от такива терзания, решихме да Ви помогнем, доколкото е възможно. Останете с нас и на следващите редове, за да научите кои според нас са най-важни неща за по-скорошно и безпроблемно забременяване!

Съвети и препоръки за успешно и бързо забременяване

Как да забременея по-бързо: Консултирай се със специалист!

Вероятността опитите за забременяване да се увенчаят с успех и да Ви донесат щастлива усмивка се увеличават, ако още преди да започнете с тях посетите своя лекар, особено ако сте над 35 г. 

За съжаление, репродуктивните проблеми са често срещани у представителите и на двата пола. Затова една такава консултация би спестила много излишни терзания и негативни емоции, в резултат от липсата на задоволителен резултат.

Дори и след прегледа да се установи наличието на проблем, това не бива да Ви притеснява! Възможно е състоянието Ви да не може да се възвърне към здравословния си ритъм и баланс в близките дни или седмици. Това, обаче, не означава, че ще трябва да се откажете от желанието си да станете родител!

Предварителната проверка е изключително важна, тъй като неутрализира напразните надежди. Макар да не може да Ви гарантира кога точно ще се случи, може поне да Ви насочи към отговор на въпроса "Как да забременея по-бързо?"

Как да забременея по-бързо: Планирай здравословна бременност!

Препоръчваме Ви да започнете прием на фолиева киселина поне месец преди започване на опитите за зачеване. Тя може да значително да намали риска от неуспех, причинен от вродени липси в организма.

В допълнение, сбогуването с нездравословните навици също би оказало благотворно влияние върху шансовете за зачеване. Преустановете приема на алкохол и цигари и намалете количеството кофеин до по-малко от 300 мг на ден (около едно кафе дневно).

Как да забременея по-бързо? Разбери кога си в овулация!

Ключът към бързото забременяване е опознаване на собственото тяло и процесите, които се случват в него или, иначе казано, кога шансовете Ви за зачеване са най-високи.

Овулацията представлява процес, при който яйцеклетката съзрява и напуска яйчника. По този начин вероятността за оплождането й става най-голяма. Ако искате да бъдете напълно сигурна кога точно овулирате, съществуват лесни, бързи и удобни методи за изчисляване на Вашия овулационен процес. Такива са, например, овулационните календарчета и различните видове тестове за овулация. Използването на онлайн овулационен калкулатор е достъпен и удобен метод да се ориентирате за вероятните дни на овулация.  

Тъй като женското тяло е в процес на овулация само веднъж месечно в рамките на 12 до 24 часа, половият акт в този период дава най-големи шансове за осъществяване на желаната бременност. Затова и един от отговорите на въпроса "Как да забремея по-бързо?" е - около периода на овулация. Препоръчително е да започнете опити за зачеване през дните непосредствено преди овулацията. Животът на сперматозоидите е между 3 и 5 дни и тогава вероятността за забременяване е изключително висока.

В случай, че имате нередовен менструален цикъл, определянето на овулацията би било малко по-трудно. Възможно е да възникне необходимост от допитване до специалист за съвет.

Как да забременея по-бързо: Полов акт в правилния момент!

След като вече сте установили периода на овулацията си, планирайте полов контакт по време на най-плодотворния си период –  до около три дни преди овулация и в деня на овулиране.

Не сте напълно сигурна кога точно настъпва този период? Постарайте се да осъществявате полов контакт ежедневно или всеки ден по време на втората и третата седмица от Вашия цикъл. По този начин гарантирате попадането и задържането на здрави сперматозоиди във фалопиевите тръби до момента, в който тялото Ви е готово да отдели на готова яйцеклетка от яйчниците.

 

Още един съвет

Вероятно с Вашия партньор изчаквате правилния момент за осъществяване на полов акт, а именно по време на овулационен период.

Уверете се че не сте преминали през твърде дълъг период без сексуален контакт. Така рискувате натрупването на мъртви и нездрави сперматозоиди в тялото си, а шансовете Ви за забременяване намаляват. Именно поради тази причина, партньорът Ви трябва да еякулира поне веднъж в периода преди Вашата овулация.

Съществуват много видове вагинални лубриканти, чиято цел е забързване на сперматозоидите. Те създават благоприятна среда за тяхното оцеляване и увеличават шанса за оплождането на яйцеклетката.

Референцията в репродуктивното здраве

Най-обхватната гама продукти в помощ на двойките, желаещи да заченат по естествен път или чрез методите на асистирана репродукция.

Как да забременея по-бързо? Добро качество на семенната течност!

Силната и здрава сперма притежава най-голяма способност за оплождане на яйцеклетката. Именно поради тази причина, Вашият партньор би могъл да направи няколко неща за подобряване качеството на своята сперма и фертилните си показатели.

Имайте предвид, че не само вие, като жена можете да осигурите отговор на въпроса "Как да забременея по-бързо?" Мъжът също има важна роля в опитите и ето как може да даде своя принос в опитите за зачеване.

  • Намаляване на тютюнопушенето
  • Ограничаване приема на алкохол
  • Намаляване и регулиране на наднорменото тегло
  • Прием на естествени хранителни добавки, стимулиращи производството на здрава сперма, като цинк, фолиева киселина, витамин С, магнезий и др.
  • Да не прекалява с горещите вани и сауни
    Топлината убива сперматозоидите, а тестисите функционират най-добре при температура, няколко градуса по-ниска от телесната  (34-35 ℃).

Колкото по-скоро бъдат предприети тези действия и промени, толкова по-добре. За подобряване на спермалните показатели обикновено са необходими около три месеца.

Колко дълго да опитвате, преди да потърсите помощ?

  • В случай, че сте на възраст под 35 години и правите неуспешни опити за забременяване повече от една година, Ви препоръчваме незабавно да се обърнете към специалист в сферата на репродуктивната медицина.
  • Ако възрастта Ви е над 35 години, периодът на неуспешни опити за забременяване, след който е необходимо да се обърнете към специалист, е шест месеца.

Разбира се, възможно е вече да сте установили някакъв проблем в репродуктивните способности на Вас или Вашия партньор. Би било добре да се обърнете към специалист в областта на репродуктивното здраве още преди или по време на опитите за забременяване.

Популярни продукти от гамата FertilAid:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.