Лечение на жени в ранна менопауза помага за плодовитостта

Лечение на жени в ранна менопауза спомага за подобряване на плодовитостта

Лечение при ранна менопауза може да спомогне за подобряване на вашата плодовитост. Това показва новото проучване. Макар и експериментално, то дава надежда на много жени, които искат да имат дете.

С настъпването на менопаузата жената не може да започне нормално. Но според изследователите, тя има шанс чрез специална. При нея се прилага богата на тромбоцити плазма и хормони, наречени гонадотропини. Те благодаря на яйчниците и подпомагат овулацията, за да се случи забременяване.

„Най-изненадващото откритие е „събуждането на спящата красавица“, възстановено на овулаторната функция след менопаузата“. Това казва д-р Чао Чин Хсу от Националната тайванска университетска болница в Тайпе. Той е водач на изследването, свързано с плодовитостта при жените.

FH PRO™ за жени

Подготовка на жената към успешно зачеване чрез инвитро или по естествен път.
*Опаковка 180 капсули, едномесечен курс

Когато жените навлизат в менопаузата, тези яйчници губят функцията си. И имат по-малко от 1000 запазени незрели фоликули. Специалистът обяснява, че те понякога са резистентни към гонадотропин или други стимуланти.

Много жени отлагат създаването на дете по една или друга причина. А когато го искат, срещат проблеми. Около 12% от тях изпитват ранна менопауза. При нея функциите на яйчниците прекъсват на или преди 45-годишна възраст.

Жените, навлизащи в менопауза или с изчерпан яйчников резерв, се нуждаят от донорски яйцеклетки, за да заченат. Но техниките, които получават функцията на яйчниците, помагат да забременеят и по естествен път.

Според изследователите, един ден жена в ранна менопауза ще може да използва собствените си яйцеклетки, без да използва донорски, за които може да чака повече от година.

Богатата на тромбоцитите плазма е била изпробвана при жени, чиито яйца не работят нормално. Но няма достатъчно резултати за нейната ефективност, защото е имало недостатъчни бременности и раждания.

В пилотното изследване са включени общо 12 жени. Те са били инжектирани с тромбоцитна плазма и гонадотропини. Общо от тях 11 отново са получили менструация. Една е успяла да зачене.

„Това лечение е друг сценарий за жените в ранна менопауза и тези с предстояща яйчникова недостатъчност. Те ще имат по-добра възможност да заченат, използвайки собствените си яйцеклетки“, каза д-р Хсу.

„Нашето изследване показа възстановяване на растежа на фоликулите с повишени нива на овариалния хормонален естрадиол при жените в най-голяма степен в менопаузата, които са получили нашето лечение. Това води до подмладяване при жени в ранна менопауза“, добавя ученият.

Въпросната тромбоцитна плазма има и друго важно предимство. Тя облекчава симптомите при ранна менопауза. „Това лечение може също да помогне за предотвратяване на остеопороза и сърдечно-съдови заболявания или дори деменция при жени в менопауза. Но за да се докаже, се нуждаем от още проучвания“, изпълнителят на екипа.

Този текст има информативен характер. Той не замества консултацията със специалист.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница
Scroll to Top