инвитро-център-очакване

Списък на инвитро центровете в България

Все повече двойки в България прибягват до консултация със специалист по репродуктивно здраве с цел по-скорошно и успешно забременяване. За тази цел, обикновено те избират да посетят някой от инвитро центровете в страната.

През последните години, броят на инвитро центровете в България постоянно нараства. Медицински центрове, специализирани в провеждането на процедури по асистирана репродукция, вече има в по-големите градове в страната – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, както и в Благоевград, Плевен, Шумен и Тутракан.

На работещите в тях специалисти можете да разчитате както за извършването на Класическо инвитро оплождане (IVF), така и за Вътрематочна инсеминация (IUI), Интрацитоплазмено инжектиране на сперматозоиди (ICSI) и други АРТ методи, в зависимост от особеностите на Вашия индивидуален случай и назначеното лечение.

Ето и пълен списък на инвитро центровете в България, групирани по градове. Не бихме искали да приоритизираме никой от тях над някой друг, но се надяваме да откриете най-подходящия лекар и специалист, който да спомогне за назначаване на най-правилното тъкмо за Вас лечение! 

Важна бележка: Не всички ог горепосочените лечебни заведения имат сключен договор с Центъра за асистирана репродукция към Министерство на Здравеопазването.

Правите опити за зачеване?

Продуктовата гама на FertilAid® е насочена към увеличаване на шансовете за забременяване по естествен път или чрез асистирана репродукция. Изберете една от опциите отдолу, за да разгледате продуктите.

Град София

 1. МБАЛ „Надежда“ 
 2. Медицински комплекс „Д-р Щерев“ 
 3. Клиника „Малинов“
 4. Ин витро център „Димитров“
 5. Ин Витро Гинекологична клиника „Братя Тодорови“
 6. ПСАГБАЛ/ Първа АГ „Света София“
 7. Медицински център „Майчин дом“ 
 8. МБАЛ „Вита“ , „Вита Ин Витро Център“ 
 9. Медицински център „РепроБиоМед“ 
 10. Акушеро-гинекологична болница „Свети Лазар“ 
 11. Инвитро център „Adella Fertility“  
 12. Център за асистирана репродукция в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда 
 13. Виена Ин витро Център 
 14. Медицински център „София 2000“
 15. Медицински център „Афродита“ 
 16. Медицински център „Вяра“
 17. Медицински център „Технобиос“

Град Пловдив

 1. Център по репродуктивно здраве „Д-р Васил Даскалов“ – Пловдив
 2. АГ болница „Селена“ /УСБАЛАГ “Селена”/
 3. Инвитро център „New Life“
 4. Ин витро клиника „Бора“
 5. АГ Център „Салманида”

Град Варна

 1. Медицински Комплекс „Майчин дом“ – Варна
 2. Медицински център „Нова Радост“ 
 3. Медицински център за асистирана репродукция „Варна“
 4. Ин витро клиника „Олимед“ – Варна
 5. Гинекологична болница „Св. Георги Победоносец“
 6. Медицински Център „Марио Давидков”

Град Бургас

 1. УМБАЛ – Бургас, Звено по Асистирана репродукция

Град Благоевград 

 1. МЦ „Пулс” – Благоевград 

Град Русе

 1. Медицински център „Д-р Кунев“

Град Стара Загора

 1. Ин витро център „Стефанов“

Град Плевен

 1. Медицински център КИРМ „Света Елисавета“
 2. Медицински център „Репромед“

Град Шумен

 1. Медицински център „Св. Иван Рилски“ – Шумен

Град Тутракан

 1. Медицински център „Св. Иван Рилски“ – гр. Тутракан

И ние, заедно с Вас, се радваме на всяка бременност и на всеки нов живот!

Не спирайте да вярвате и сме сигурни, че съвсем скоро и Вашата най-съкровена мечта за дете ще се сбъдне! 

Карта на инвитро центровете в България

4 коментара по “Списък на инвитро центровете в България”

 1. Колко струва ин витро процедурата когато при мъжът всичко е наред, а жената е склонна към спонтанни аборт или извън матъчно забременяване.

  1. FertilAid България

   Здравейте, Елена!
   Благодарим Ви, че се свързахте с нас!

   Цените на ин витро процедурите в България варират и зависят от конкретната клиника, каква точно процедура е нужно да бъде направена, както и от необходимите изследвания на партньорите, които трябва да бъдат извършени. В интернет страниците на всяка клиника по репродуктивно здраве можете да откриете ценоразпис на предлаганите от тях услуги, както и списък с необходимите изследвания.

   Доколкото сме запознати, средно цената на целия пакет класическо ин витро оплождане, заедно с медикаментите и изследванията, възлиза на около 5000 лв. Това и максималаната сума, която отпуска Фондът „Асистирана репродукция“ към Министерство на здравеопазването. Той финансира до три ин витро процедури на двойки, страдащи от безплодие. Необходимо е двойката да отговаря на определени изисквания и критерии, с които можете да се запознаете на сайта на Министерството.

   При жени, склонни към повтарящи се спонтанни аборти и извънматочна бременност, е необходимо да бъдат направени няколко основни изследвания. Сред тях са изследване на половите хормони и някои генетични изследвания. Много често причината за възникване на извънматочна бременност е запушени една или две маточни тръби.
   Съветваме Ви да се консултирате с Вашия лекар, който да установи точната причина за извънматочната бременност и спонтанните аборти.

   Оставаме на разположение!

   1. Здравейте, със съпруга ми правим опити за зачеване 2 години.
    Всеки месец имам овулация и знам кога е (опознах добре тялото си) а бременност така и не настъпва.
    На мъжа ми му е правена спермограма която показва, че е с отлична оплодителна способност.
    Миналия месец имах фоликуларна киста на десния яйчник и ако съдя по силните болки няколко дни преди менструацията мисля, че се е спукала.
    Този месец усещам овулационната болка в дясно.
    Та въпроса ми е дали е възможно след кистата евентуално да има някакви промени като промени в качеството на самата овулация?
    От 6,7 месеца пия фолиева кисилина и билкови хранителни добавки, благоприятстващи като цяло женската полова система.
    Благодаря предварително за отговора. 🙂

   2. FertilAid България

    Здравейте, Жана!
    Благодарим Ви, че се свързахте с нас!

    Фактът, че неуспешните Ви опити за зачеване са в рамките на 2 години, изисква Вашето малко по-сериозно внимание върху проблема. Все пак, редовността на месечния Ви цикъл и добрата спермограма на Вашия партньор са един добър знак и в никакъв случай не бива да губите вяра! Също така Ви поздравяваме за това, че сте опознали своето тяло и успявате да следите настъпването на овулацията си, посредством признаците на Вашето тяло!

    Върху шансовете за успех влияят и други фактори като Вашата и тази на партьнора Ви възраст, качество и брой на яйцеклетките, хормоналния Ви баланс и др. Ако все още не сте, можете да направите изследване и оценка на яйчниковия си резерв. Това можете да направите посредством няколко теста и изследвания на хормоналните нива. Oценката на възможността на жената да произведе годна за оплождане яйцеклетка се измерва косвено, чрез нивата на Антимюлеров хормон, фоликулостимулиращ хормон и Инхибин Б. Често, тя е съпроводена и с изследване на функцията на яйчниците, посредством вагинален ехограф (фоликулометрия).
    Фолиевата киселина, която приемате със сигурност оказва положително влияние върху качеството на яйцеклетките Ви и Ви поздравяваме за решението да започнете приема ѝ. За още по-добър ефект върху здравето и качеството на яйцеклетките си, можете да комбинирате фолиевата киселина с мио-инозитол и мелатонин.

    Задържаният фоликул или т.нар. фоликуларна киста не е повод за притеснение и не възпрепятства трайно опитите за зачеване. Забременяването е напълно възможно след изчезването на кистата и „изчистването“ ѝ от тялото. След напълното балансиране на хормоните в тялото, овулацията се нормализира и шансовете са зачеване отново се повишават. Ако наистина задържаният фоликул се е спукал и е изчезнал със следващата Ви менструация, а овулацията Ви е настъпила този месец, не би следвало да имате повод за притеснение. Би трябвало овулацията Ви да протече нормално, без никакви изменения.

    Все пак е добре да се консултирате и с Вашия лекар, който да потвърди, че фоликуларната киста е напълно изчезнала. Той би могъл да Ви насочи и към допълнителни изследвания, които да направите, в случай че е необходимо.
    Понякога проблемът се корени в нещо съвсем простичко, като нарушения баланс на влагалищното pH, например.

    Ако желаете, можете да ни споделите още подробности относно Вашите и тази на партньора Ви възраст, Вашите ръст и килограми, извършени изследвания и др. Това можете да направите и на имейла ни: info@fertilaid.bg

    Оставаме на Ваше разположение!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Кошница
Scroll to Top