Skip to content
Начало » Опити за зачеване » Как да забременея бързо?
как-да-забременея-бързо

Как да забременея бързо?

Как да забременея по-бързо? Какво е необходимо да предприема?Веднъж щом партньорите в една двойка решат, че са готови да имат свое дете, обикновено нямат търпение това да се случи!

Решихме да Ви помогнем, доколкото е възможно, с няколко изпитани съвета. Останете с нас през следващите редове, за да научите какво да предприемете за успешно и бързо забременяване.

Как да забременея по-бързо? – Консултирай се със специалист

Неслучайно започваме именно с този съвет. Вероятността опитите за забременяване да се увенчаят с успех и да Ви донесат щастлива усмивка се увеличават, ако още преди да започнете с тях посетите своя лекар, особено ако сте над 35 или 40 г

Качеството на яйцеклетките е ключовият фактор, който определя успеха при зачеване с напредване на възрастта. Докато модерните техники за асистирана репродукция могат да преодолеят сравнително успешно стерилитета при мъжа, влошаването на качеството на яйцеклетката с напредването на възрастта остава сериозно предизвикателство.

За съжаление, репродуктивните проблеми могат да са налице у представителите и на двата пола. Затова консултация със специалист по репродуктивно здраве би спестила много излишни терзания и негативни емоции, в резултат от липсата на задоволителен резултат.

Дори и след прегледа да се установи наличието на проблем, това не бива да Ви притеснява! Възможно е състоянието Ви да не може да се възвърне към здравословния си ритъм и баланс в близките дни или седмици. Това, обаче, не означава, че ще трябва да се откажете от желанието си да станете родител!

Правите опити за зачеване?

Продуктовата гама на FertilAid® е насочена към увеличаване на шансовете за забременяване по естествен път или чрез асистирана репродукция. Изберете една от опциите отдолу, за да разгледате продуктите.

Предварителната проверка е изключително важна, тъй като неутрализира напразните надежди. Макар да не може да Ви гарантира кога точно ще се случи, може поне да Ви насочи към отговор на въпроса: Как да забременея по-бързо?

Как да забременея по-бързо? – Подготви организма си за зачеване!

Препоръчваме Ви да започнете прием на фолиева киселина поне месец преди започване на опитите за зачеване. Тя може да значително да намали риска от неуспех, както и риска от вродени малформации на плода.

В допълнение, сбогуването с нездравословните навици също би оказало благотворно влияние върху шансовете за зачеване. Преустановете приема на алкохол и цигари и намалете количеството кофеин до по-малко от 300 мг на ден (около едно кафе дневно).

Контролирай тегло си и това на партньора си

Телесното тегло може да окаже голямо влияние върху способността ви да забременеете. това важи, както за наднорменото тегло, така и за теглото под нормата.

Мастната тъкан играе важна роля в производството на полови хормони. Ако процентът на телесните мазнини е твърде нисък, нивата на естроген могат да бъдат твърде ниски. Ако пък сте с наднормено тегло, нивата на естроген могат да бъдат твърде високи. И двете могат да повлияят на цикъла на овулация.

Един от начините да се прецени дали сте със здравословно тегло е да изчислите своя Индекс на Телесна Маса (ИТМ). Това става много лесно онлайн.

Ето референтните стойности на ИТМ:

 • Тегло под нормата – ИТМ <18.5
 • Нормално тегло – ИТМ 18.5–24.9
 • Наднормено тегло – ИТМ 25–29,9
 • Затлъстяване = ИТМ от 30 или повече

Ако попадате в диапазона на ИТМ под 18.5 или над 24.9,това може да влоши шансовете за зачеване.

Най-ефиктивния начин да нормализирате теглото си е диетата. Това не само ще ви помогне да забременеете по-бързо, но също така ще имате дългосрочни ползи за здравето на вашето дете.

Теглото не е само проблем за жените, които се опитват да забременеят, но и проблем за партньора ви. Установено е, че показателите на спермограмата се влошават с покачването на теглото (повишаване на ИТМ) при мъжа.

Как да забременея по-бързо? – Разбери кога си в овулация

Ключът към бързото забременяване е опознаване на собственото тяло и процесите, които се случват в него или, иначе казано, кога шансовете Ви за зачеване са най-високи.

Овулацията представлява процес, при който яйцеклетката съзрява и напуска яйчника. По този начин вероятността за оплождането й става най-голяма. Ако искате да бъдете напълно сигурна кога точно овулирате, съществуват лесни, бързи и удобни методи за изчисляване на Вашия овулационен процес. Такива са, например, овулационните календарчета и различните видове тестове за овулация. Използването на онлайн овулационен калкулатор е достъпен и удобен метод да се ориентирате за вероятните дни на овулация.  

Тъй като женското тяло е в процес на овулация само веднъж месечно в рамките на 12 до 24 часа, половият акт в този период дава най-големи шансове за осъществяване на желаната бременност. Затова и един от отговорите на въпроса „Как да забремея по-бързо?“ е – около периода на овулация. Препоръчително е да започнете опити за зачеване през дните непосредствено преди овулацията. Животът на сперматозоидите е между 3 и 5 дни и тогава вероятността за забременяване е изключително висока.

В случай, че имате нередовен менструален цикъл, определянето на овулацията би било малко по-трудно. Възможно е да възникне необходимост от допитване до специалист за съвет.

Как да забременея по-бързо: Полов акт в правилния момент

След като вече сте установили периода на овулацията си, планирайте полов контакт по време на най-фертилния си дни –  до около 2 дни преди овулация и в деня на овулиране.

Проучванията показват, че по време на всеки цикъл разполагате с прозорец от 6 дни, в които забременяването е възможно. Съществува много малка вероятност да постигнете успех извън този период. Колкото и да звучи неправдоподобно, в деня непосредствено след овулацията шансовете за зачеване вече клонят към 0%.

Долната графика илюстрира каква е вероятноста за зачеване, ако имате полов контакт само в един от дните на фертилния си прозорец. Най-голяма е вероятността за успех в деня на самата овулация – „цели“ 33%.

Учените подсказват, че за да постигнете максималната възможна вероятност да заченете в рамките на едни свой цикъл е необходимо да имате полов контакт всеки ден, започвайки от ден 5-ти преди очакваната овулация (Ден -5 от графиката). Тогава вероятността стига до 37%.

Уверете се преди това, че с партньора се не сте преминали през твърде дълъг период без сексуален контакт. Така рискувате натрупването на мъртви и нездрави сперматозоиди в тялото си, а шансовете Ви за забременяване намаляват. Именно поради тази причина, партньорът Ви трябва да еякулира поне веднъж, няколко дни преди да пристъпите към „бебеправене“.

Не сте напълно сигурна кога точно настъпва периодът на овулация? Постарайте се да осъществявате полов контакт ежедневно или всеки ден по време на втората и третата седмица от Вашия цикъл. По този начин гарантирате попадането и задържането на здрави сперматозоиди във фалопиевите тръби до момента, в който тялото Ви е готово да отдели на готова яйцеклетка от яйчниците.

Мога ли да използвам лубрикант при опитите за зачеване?

Правенето на бебе „по часовник“, всеки ден, може да е фрустриращо и за двамата партньори. Липсата на непринуденост и намаленото удоволствие от половия акт, може само по себе си да повлияе върху резултата от опитите за зачеване. Използването на обикновени лубриканти е противопоказано. Те са неподходящо pH и съдържат множество химически съставки, които увреждат и възпрепятстват нормалната функция на сперматозоидите.

Съществуват вагинални лубриканти, чиято цел е подпомагане на зачеването по естествен път. Те създават благоприятна среда за оцеляването и придвижването на сперматозоидите и увеличават шанса за успешно оплождането на яйцеклетката.

Как да забременея по-бързо? Добро качество на семенната течност!

Силният и здрав сперматозоид притежава най-голяма способност за оплождане на яйцеклетката. Именно поради тази причина, Вашият партньор би могъл да направи няколко неща за подобряване качеството на своята семенна течност и фертилните си показатели.

Имайте предвид, че не само вие, като жена можете да осигурите отговор на въпроса „Как да забременея по-бързо?“ Мъжът също има важна роля в опитите и ето как може да даде своя принос в опитите за зачеване.

 • Намаляване на тютюнопушенето
 • Ограничаване приема на алкохол
 • Намаляване и регулиране на наднорменото тегло
 • Прием на естествени хранителни добавки, стимулиращи производството на здрава сперма, като цинк, фолиева киселина, витамин С, магнезий и др.
 • Да не прекалява с горещите вани и сауни
  Топлината убива сперматозоидите, а тестисите функционират най-добре при температура, няколко градуса по-ниска от телесната  (34-35 ℃).

Колкото по-скоро бъдат предприети тези действия и промени, толкова по-добре. За подобряване на спермалните показатели обикновено са необходими около три месеца.

Колко дълго да опитвате, преди да потърсите помощ?

В случай, че сте на възраст под 35 години и правите неуспешни опити за забременяване повече от една година, Ви препоръчваме незабавно да се обърнете към специалист в сферата на репродуктивната медицина.

Ако възрастта Ви е над 35 години, периодът на неуспешни опити за забременяване, след който е необходимо да се обърнете към специалист, е шест месеца.

Разбира се, възможно е вече да сте установили някакъв проблем в репродуктивните способности на Вас или Вашия партньор. Би било добре да се обърнете към специалист в областта на репродуктивното здраве още преди или по време на опитите за забременяване.

Как да постигнете мечтаната бременност по-бързо и по-лесно

Накратко, ето няколкото стъпки, които да служат като опорни точки при опитите за зачеване.

 1. Научете се да определяте точно денят на предстоящата овулация

  Опознайте тялото си и признаците, с които то ви подсказва, че овулацията наближава. Потвърдете, използвайки овулационен микроскоп или, най-добре, тестове за овулация.

 2. Предвидете точно момента на половия акт

  За най-големи шансове за успех, предвидете полов контакт 2 дни преди очакваната овулация, както и в деня на овулация.

 3. Подгответе организма си за зачеване

  Това включва здравословно хранене и начин на живот. Приемът на специфични витамини и минерали може да увеличи шансовете Ви за успех.

 4. Подтикнете половинката си също да предприеме съпки в тази посока

  Тютюнопушенето, приемът на алкохол и, като цяло, нездравословният начин на живот доказано водят до влошаване на спермалните показатели и намаляват шансовете за забременяване.

 5. Консултирайте се със специалист по репродуктивна медицина, в случай, че опитите продължават твърде дълго

  Навременното търсене на лекарска помощ може да Ви спести много излишен стрес и отрицателни емоции.

Съществуват ли изпитани начини за бързо забременяване?

Как да забременея бързо? По една или друга причина, много жени си задават този въпрос.

В крайна сметка, има ли успешна формула, която да осигури бързо забременяване?

За съжаление, с риск да разочароваме част от читателите си, трябва да заявим, че формула, която да гарантира 100% успех, не съществува. Забременяването е сложен процес, при който дори за съвременната наука все още съществуват неизвестни.

Въпреки това, много от елементите, които изброихме по-горе, ще Ви помогнат в голяма степен да поемете контрола така, че шансовете за успешно зачеване да са на Ваша страна.

Дали най-важното е колко бързо ще заченете или е по-важно да подготвите своя организъм за правилния момент, в който ще дадете най-доброто от себе си, за да създадете нов живот… Помислете.

Желаем Ви успех!

Публикувано в

Оставете коментар

Call Now Button
Scroll To Top
0

Вашата количка